Älynäyttöjen edelläkävijä muuttaa Myyrmäkeen

Multitaction ja vuorovaikutteinen kosketusnäyttöteknologia
Vuorovaikutteiseen kosketusnäyttöteknologiaan erikoistunut Multitaction muuttaa Virtataloon elokuussa 2020. Rajatorpantielle vetävät loistavat kulkuyhteydet ja mahdollisuus monitilatoimistoon.

Hernesaaressa Henry Fordin kadulla toimii menestynyt suomalaisyritys, jolla on toimipisteet myös muun muassa New Yorkissa, Lontoossa ja Shanghaissa. Interaktiivisia monikosketusnäyttöjä ja jättimäisiä kosketusnäyttöseiniä sekä niihin liittyviä ohjelmistoja valmistava Multitaction on saanut tukevaa jalansijaa etenkin Yhdysvalloista, jossa sillä on kolme toimipistettä. Asiakkaisiin kuuluu kansainvälisiä suuryrityksiä, museoita ja yliopistoja.

– Liiketoimintamme perustuu kehittämäämme teknologiaan, joka hyödyntää konenäköön liittyviä innovaatioita: näytöissä on ainoana maailmassa rajaton kosketusmahdollisuus ja ne tunnistavat esineitä, koodeja ja infrapunakyniä. Asiakkaamme käyttävät näyttöjä asiakaspalvelussa, vuorovaikutteisissa esityksissä ja yhteistyöalustana esimerkiksi auloissa, julkisissa tiloissa ja opiskeluympäristöissä. Näyttö ohjelmistoineen mahdollistaa reaaliaikaisen, monipaikkaisen yhteistyön, kertoo Multitactionin henkilöstöjohtaja Mirkka Evans.

Tähtäimessä hyvät yhteydet ja sujuva logistiikka 

Viimeiset yhdeksän vuotta Multitaction on toiminut Hernesaaressa vanhassa tehdaskiinteistössä. Alueen tiivistyminen on tuonut merenrantaan lisää liikennettä. 

– Suurin syy muutolle on se, että kulkeminen on käynyt vaikeaksi. Etenkin kauempaa tulevat työntekijät joutuvat istumaan ruuhkassa, ja haluamme helpottaa myös tavaralogistiikka. Virtataloon päädyimme, koska siellä on hienot ja modernit tilat, toimiva lastauslaituri sekä hyvät yhteydet pääväylille. Myös julkisilla liikkumisen helppous ja lentokentän läheisyys ovat meille etuja, Evans sanoo.

Koska pääkonttori ja tuotekehitys toimivat samoissa tiloissa, Multitaction tarvitsee toimivan yhdistelmän toimisto-, tuotanto-, varasto- ja showroom-tilaa. Yritys muuttaa elokuussa 2020 viidennessä kerroksessa sijaitseviin tiloihin, joissa toimi aiemmin Verotoimisto.

– Virtatalo mahdollistaa monimuotoiset tilat. Meillä tulee varasto ensimmäiseen kerrokseen ja toimistot viidenteen kerrokseen, yhteensä reilut 1 400 m2. Toimistokerrokseen ei tehdä suuria muutoksia, se on remontoitu hienosti ja huolella Verotoimiston aikaan. Tulee sinne tosin erillinen showroom ja demotila, jossa voimme esitellä tuotteita asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Alakertaan meille rakennetaan varasto. On kiva päästä edustaviin tiloihin hyvien yhteyksien äärelle, Evans kertoo.

Virtatalo teki vaikutuksen

Myyrmäki ja Virtatalo eivät olleet suurimmalle osalle Multitactionin porukasta aiemmin tuttuja, mutta uusi lokaatio vakuutti ensimetreiltä lähtien.

– Kun menin ensimmäistä kertaa käymään Virtataloon, tuli tunne, että olisi tosi hienoa tulla tänne. Tilat ovat avarat, valoisat ja viihtyisät; pidän siitä, että talossa on paljon ikkunoita, vesiputous ja paljon vihreitä kasveja, Evans perustelee.

Yritys odottaa mielenkiinnolla, mitä Virtatalo tuo tullessaan.

– Talossa on paljon erilaisia toimijoita, mikä avaa mahdollisuuksia uusiin yhteistyökuvioihin. Arvostan myös sitä, että siellä on ajateltu työn ja vapaa-ajan sujuvuutta: palvelut löytyvät samasta talosta tai sen välittömästä läheisyydestä. Talossa on muun muassa kahvila ja ravintola sekä postipakettien noutomahdollisuus, ja heti kadun toiselta puolelta löytyy kauppakeskus, Evans kertoo.

Myyrmäestäkin on syntynyt positiivinen mielikuva

– Kaikki odottavat innolla muuttoa ja sen jälkeistä aikaa. Näemme tässä suuren mahdollisuuden!

Hae lisää luettavaa