Elo rakennuttaa yli 200 uutta vuokra-asuntoa Tampereen Niemenrantaan ja Härmälänrantaan

/ Uutinen

Havainnekuvat Härmälänrannan ja Niemenrannan asuinkerrostaloista-
Elo on allekirjoittanut sopimukset 214 vuokra-asunnon rakentamisesta Tampereelle. Niemenrannan asunnot rakentaa YIT Suomi Oy ja Härmälänrannan asunnot rakentaa Skanska. Molempien kohteiden rakennustyöt käynnistyvät vuoden 2021 maaliskuussa. Talojen odotetaan valmistuvan kesän 2022 aikana. (Vasemmalta oikealle: Härmälänranta, kuvalähde Skanska; Niemenranta, kuvalähde YIT.)
Niemenrantaan ja Härmälänrantaan rakennettavat kerrostalot ovat osa Elon asuntokohteiden investointiohjelmaa, jonka tavoitteena on sijoittaa yhteensä noin 1 000 uuteen vuokra-asuntoon keskittyen pääkaupunkiseudun ja Tampereen alueille. Elon uudet vuokra-asuntosijoitukset ovat pääasiassa uudiskohteita, mutta yhtiö kartoittaa sijoitusmahdollisuuksia jatkuvasti myös valmiisiin asuinrakennuksiin.

– Kohteet rakennetaan hienoille paikoille teollisuusalueista urbaaneiksi asuinympäristöiksi kehittyneille alueille Näsijärven ja Pyhäjärven läheisyyteen. Alueilla on hyvät palvelut ja tulevina vuosina myös niiden julkisen liikenteen yhteydet kehittyvät, kertoo Elon projektinjohtaja Antti Pyötsiä.

Elon kiinteistösijoitusten arvo on yhteensä noin 3,3 miljardia euroa. Elon koko sijoitusomaisuus on arvoltaan noin 25 miljardia euroa.

– Olemme kehittäneet Härmälänrantaa pitkäjänteisesti Tampereen kaupungin ja Pirkkalan kunnan kanssa, ja alueen suunnittelua on ohjannut ajatus hyvän olon asumisesta. Lisäksi on pidetty tärkeänä, että alue on edelläkävijä ympäristötehokkaissa ratkaisuissa, mikä näkyy kohteiden suunnittelussa jo varhaisessa vaiheessa, kertoo tulosyksikön johtaja Toni Tuomola Skanskalta.

– Haluamme kiittää Eloa hyvästä ja pitkään jatkuneesta yhteistyöstä hankkeiden parissa. As Oy Tampereen Torinkulma ja Torinsoittaja sijaitsevat aivan Niemenrannan ytimessä keskeisellä, lapsiystävällisellä ja halutulla paikalla. Tampereen Ratikan toisen vaiheen reitti kulkee aivan kohteen edestä, joten liikenneyhteydet ovat erinomaiset. Alue on tunnettu myös hienoista ulkoilumahdollisuuksistaan ja hyvistä lähipalveluistaan, sanoo yksikönjohtaja Sami Viitanen YIT:ltä.

Asuntosijoitusten tuotto on ollut tasaista ja talouden suhdannevaihtelujen vaikutus asuntosijoituksiin on tavanomaisesti muita tilatyyppejä maltillisempaa. Vuokra-asuntojen kysyntä on pysynyt vahvana koronaviruspandemiasta ja talouden epävarmuuksista huolimatta.

– Asuntosijoituksilla on tärkeä rooli kiinteistösalkun hajautuksen kannalta. Sen lisäksi, että vuokra-asunnot ovat vakaa sijoituskohde, niihin sijoittaminen tukee asuntotarjonnan kehittymistä kasvukeskuksissa ja rakentamista, toteaa Elon salkunhoitaja Kimmo Kuoppa.

Lisätietoja:
Antti Pyötsiä, projektinjohtaja, puh. 040 040 7626
Kimmo Kuoppa, salkunhoitaja, puh. 040 193 1036
Kristiina Nieminen, viestinnän suunnittelupäällikkö, puh. 040 586 8778, kristiina.nieminen@elo.fi

Hae lisää luettavaa