Kauppakeskus Sellossa käyttöön virtuaalivoimalaitos

11.10.2018

Kauppakeskus Sello Espoon Leppävaarassa on ottanut käyttöön virtuaalivoimalaitoksen, joka auttaa Selloa saavuttamaan energiasäästöjä ja pienentämään hiilijalanjälkeä.

Kauppakeskukseen on rakennettu älykäs mikroverkko, joka liittyy osaksi laajempaa energiajärjestelmää. Pohjois-Euroopan suurin kiinteistön sisään rakennettu akusto mahdollistaa energian varastoinnin ja energian älykkään käytön. Kauppakeskukseen asennetun aurinkoenergiajärjestelmän tuottama energia käytetään täysimääräisesti kauppakeskuksessa. Jos aurinkoenergiaa tuotetaan enemmän kuin kulutetaan, varastoidaan energia akkuihin. Osaksi järjestelmää tulee myös 24 sähköautojen latauspaikkaa.

- Sello on edelläkävijä ympäristövastuun kehittämisessä, ja virtuaalivoimalaitos tukee hyvin Elon kiinteistöjen vastuullisuustavoitteita. Olemme sitoutuneet kiinteistöalan yhteiseen energiatehokkuusohjelmaan, ja tavoitteenamme on vähentää energian kulutusta kiinteistöissämme 7,5 % vuosina 2017-2025. Energiansäästötoimenpiteet tehdään kestävin toimenpitein ja säilyttäen hyvät olosuhteet käyttäjille, sanoo Elon kiinteistösijoitusjohtaja Kati Kniivilä.

Selloa on kehitetty energiatehokkaaksi pitkällä aikavälillä ja tulokset alkavat näkyä. Vuonna 2011 Sellolle myönnettiin EU:n Energy Service Award –palkinto ja vuonna 2015 Sello sai ensimmäisenä kauppakeskuksena Euroopassa toiminnanaikaisen platinatason LEED-ympäristöluokituksen.

Elo omistaa kauppakeskus Sellosta 25,5 prosenttia. Muut omistajat ovat Keva ja Ilmarinen.

Lisätietoja: Kati Kniivilä, kiinteistösijoitusjohtaja puh. 020 703 5164

Hae lisää luettavaa