Lounasravintola Solare on Virtatalon vetonaula

/ Toimitila-artikkeli / Case-esimerkki

Herkullinen lounas Myyrmäen Virtatalon Ravintola Solaressa
Ravintola Solare on tuonut toimistokiinteistöön uusia makuja ja entistä monipuolisemman lounastarjonnan. Erinomainen ruoka houkuttelee kävijöitä myös talon ulkopuolelta.

Myyrmäen lounastarjonta täydentyi vuoden alussa uudella nimellä, kun Alces avasi Virtataloon kaikille avoimen henkilöstöravintolan, Solaren. Arkisin on tarjolla monipuolinen noutopöytä, johon kuuluu runsas ja värikäs salaattikattaus sekä tuore leipä. Kokonaisuuteen kuuluu myös aulakahvila, jossa on tarjolla pientä purtavaa ja erikoiskahveja.

Laadukkaista ja tuoreista raaka-aineista valmistettu, maukas kotiruoka on ollut kävijöiden mieleen.

– Olemme saaneet lämpimän vastaanoton. Ennen koronaa ja ravintoloille asetettuja rajoitteita palautekirjaamme tuli kommentteja melkein päivittäin. Asiakkaat haluavat kiittää hyvästä ruoasta ja ystävällisestä palvelusta. Salaattipöytää on kehuttu useampaan otteeseen ja myös kukkakaalipihveistä, kalaruoista ja keitoista on pidetty kovasti, kertoo Alcesin kehityspäällikkö Johanna Jungell palautekirjaa selatessaan.

Virtatalon vuokraustoiminnasta vastaava Pirita Rintala Newseciltä kertoo saaneensa talon toimijoilta runsaasti hyvää palautetta uudesta ravintolasta.

– Solaren erinomainen salaattipöytä ja maukkaat ruoat ovat saaneet vuokralaisilta paljon kiitosta. Ravintolalla on hyvä tekemisen meininki, Rintala toteaa.

Uudistuneen ruokalistan lisäksi asiakkaat ovat panneet merkille kauniit ja käytännölliset astiat.

– Ostimme Solareen astiat ja aterimet, jotka näyttävät kivoilta ja istuvat hyvin käteen. Lautasissa saa olla vähän väriä, ei aina tarvitse olla pelkkää valkoista. Tarjottimet on valmistettu ekologisesta kierrätysmateriaalista, minkä lisäksi ne on helppo puhdistaa, Jungell kertoo.

Perinteiset maut ja uudet suosikit sulassa sovussa

Alcesilla on pääkaupunkiseudulla kahdeksan henkilöstöravintolaa ja yksi tilausravintola. Yhtiön taustalta löytyy kaksi tunnettua ravintoloitsijaa, Risto Pulkkinen ja Erkki Lahti, jotka kuuluvat Eerikinkadulla lähes 30 vuotta toimineen, sittemmin Vallilan Konepajalle muuttaneen legendaarisen Corona-baarin osakkaisiin. Solaren keittiötä pyörittää keittiömestari Harri Huuhko, joka on niin ikään tuttu nimi Helsingin ravintolapiireistä.

Lounasravintola Solaren keittiömestari Harri Huuhko

Virtatalossa pidetään perinteisistä ruokalajeista ja maukkaasta perusruoasta.

– Itsetehdyt lihapullat, mantelikala, lohi, sienikeitto ja kaalikääryleet ovat selvästi suosikkien listalla. Haluamme tarjota laadukasta, terveellistä ja maukasta ruokaa, joka saa hyvälle mielelle. Kaikille löytyy varmasti mieleinen vaihtoehto, pitipä sitten liha-, kala- tai kasvispainotteisesta ruoasta. Välillä on myös erikoispäiviä, jolloin tarjolla on hampurilaisia grillistä tai pita-leipiä erilaisilla täytteillä, Jungell kertoo.

Ennen etätyösuosituksia päivittäinen kävijämäärä oli noin 150 henkeä. Enemmänkin mahtuisi, mikäli tilanne palailee normaaliksi: Virtatalon ravintolassa on nimittäin tilaa 350 hengelle. Juhlatilaisuuksia varten löytyy anniskeluoikeudet, ja saliin saa järjestettyä vaikka tanssilattian.

– Olemme panostaneet varausjärjestelmään, sillä tämä on kaunis talo ja ihanteellinen paikka juhliin, kokouksiin ja koulutuksiin. Ravintolaan mahtuu cocktailtilaisuuteen jopa 800 henkeä, ja tänne pääsee sujuvasti omalla autolla tai julkisilla. Catering-palvelut järjestyvät myös lähialueen yrityksille, Jungell lupaa.

Helpotusta etätyöarkeen

Solaresta myy etätyölounaita mukaan joka viikko vaihtuvan listan mukaan. Hinta 8 e / annos, tilaukset etukäteen Solare@alces.fi. Lue lisää täältä!

Kuvat: Tiina Tervo, Imagokuva

Hae lisää luettavaa