Virtatalo täyttää vaativammatkin kriteerit

/ Toimitila-artikkeli / Case-esimerkki

Pohjoismaiden johtava turvallisuusratkaisujen toimittaja Certego löysi Myyrmäen Virtatalosta työympäristön, jossa tilat, palvelut ja logistiikka pelaavat. Vehreä sijainti innostaa yhteisille aamulenkeille.

Kansainväliseen Assa Abloy -konserniin kuuluva turvallisuusratkaisujen asiantuntija Certego keskitti pääkaupunkiseudun toimintonsa kesällä 2020 Rajatorpantie 8:aan. Virtatalon viidennestä kerroksesta löytyy 1 700 neliön monitilatoimisto ja erilliset asiakastilat, ensimmäisestä kerroksesta 2 200 neliön keskusvarasto.

– Pääkaupunkiseudun toimipisteemme sijaitsivat aiemmin Espoon Tapiolassa ja Vantaan Kaivokselassa. Jakautuminen kahteen paikkaan oli ongelma yhteistyön sujuvuuden kannalta, mutta kumpaankaan tilaan ei mahtunut 200 henkilöä saman katon alle. Oli siis löydettävä uusi paikka, toteaa liiketoiminnan kehityspäällikkö Pasi Jaatinen Certegolta.

Helpommin sanottu kuin tehty: kohteita käytiin katsomassa kymmenittäin, mutta jokin kohta toivelistalta jäi aina ruksaamatta. Ainoastaan Virtatalossa kaikki kriteerit täyttyivät.

– Meille oli tärkeä saada toimisto- ja varastotilat samaan paikkaan, mikä asetti riman lähtökohtaisesti korkealle. Muutamassa paikassa oli muut asiat kohdillaan, mutta ei parkkipaikkoja. Certegolla on huoltotoimintaa ympäri pk-seutua, joten tarvitsimme keskeisen paikan runsailla parkkitiloilla, jotta huoltoedustajat pääsevät nopeasti kaikkiin ilmansuuntiin eikä tarvitse jonotella ruuhkissa kehällä. Virtatalossa meillä on 80 autopaikkaa vuokralla, ja enemmänkin olisi järjestynyt. Myös asiakkaille löytyy aina parkkitilaa, Jaatinen kehuu.

Keskeinen sijainti Myyrmäen ytimessä palvelee myös julkisen liikenteen käyttäjiä ja lenkkeilystä innostuneita.

– Moni työntekijöistämme käyttää julkisia, joten sijainti kehäradan ja poikittaisbussilinjojen varrella on kannaltamme loistava. Keskiviikkoaamuisin käymme lenkkiporukan kanssa juoksemassa läheisellä puistoalueella ennen töitä. Malminkartanonhuippu on hyvä paikka porrastreenille, Jaatinen vinkkaa.

Viihtyisät tilat, joustavat ratkaisut ja vastuullisuus tekivät vaikutuksen

Certegon monitilatoimisto pitää sisällään useisiin lohkoihin jaettua avotilaa, laadukkailla akustiikkaratkaisuilla ja hyvällä ilmanvaihdolla varustettuja vetäytymistiloja sekä rentoon yhdessäoloon sopivan keskus-loungen. Pohjoispuolen seinä on kokonaan lasia, mikä tekee tilasta ilmavan ja valoisan. Virtatalon viihtyisät yleistilat kruunaavat kokonaisuuden.

– Talon upea aula vesiputouksineen ja viherkasveineen tekee vaikutuksen joka kerta. Viherkasvit toivat inspiraatiota myös omien tilojemme sisustukseen: luovuimme kokonaan tekokasveista ja toimme tilalle paljon oikeita viherkasveja, mikä on lisännyt kaikkien mielestä viihtyisyyttä, Jaatinen toteaa.

Vaakakupissa painoi lisäksi vuokranantajan vastuullisuus ja joustavuus. Elo esimerkiksi pilotoi Virtatalossa kiinteistökohtaista aurinkovoimalaa: katolta löytyy 580 paneelia, joiden tuotolla katetaan osa kiinteistön käyttöenergiasta.

– Assa Abloy ja Certego ottavat ympäristövastuullisuuden tosissaan. Aurinkovoimala konkreettisena panostuksena uusiutuvaan energiaan kertoo vuokranantajan sitoutumisesta kestävyystavoitteisiin, Jaatinen sanoo.

– Kaiken kaikkiaan liiketoimintaamme tukevat ratkaisut, kuten lohkoittain järjestetty kulunvalvonta, erilliset asiakasneuvottelutilat sekä toimiston ja varaston yhdistäminen samaan paikkaan, pystyttiin toteuttamaan mallikelpoisesti. Yhteistyö vuokrauksen ja remonttifirman kanssa toimi hyvin, ja muutospyyntöjä ratkottiin nopeasti ja joustavasti. Virtatalossa on valtava potentiaali erilaisille toimijoille.

Sujuva logistiikka ja hyvät palvelut helpottavat arkea

Certegon keskusvarastoa varten Virtatalon ykköskerroksessa tehtiin mittavia muutostöitä mm. lattioiden ja seinien osalta. Kiinteistön Rajatorpantielle avautuva uusi sisäänkäynti mahdollistaa myös kuluttaja-asiakkaiden palvelun.

– Varastotilat ovat monikäyttöiset, lattiat kantavia ja lastauspihalle mahtuu isokin rekka pyörimään. Myös jätehuolto on talon puolesta hoidettu hienosti. Työturvallisuus on kunnossa, kun ei roskia viedessä tarvitse liukastella lumisohjossa, Jaatinen sanoo.

Toimivien tilojen ja hyvän sijainnin ohella Certego kaipasi kiinteistöltä toimintaa tehostavia palveluita. Virtatalossa käyttäjiä odottaa aulapalvelut ja kahvila, maukasta kotiruokaa tarjoava lounasravintola, neuvottelutiloja, 150 hengen auditorio, cocktail-tilat ja kuntosali. Lisäksi kiinteistössä on postipakettien noutomahdollisuus.

– On kätevää, että kiinteistössä on hyvä lounasravintola, ystävällinen aulapalvelu ja tilat isoillekin tapahtumille. Kaikki tuntuu sujuvan täällä vaivattomasti, työskentelystä tukitoimintoihin, Jaatinen kiteyttää.

Hae lisää luettavaa